2012-10-22 15:00:42• hírek • Póti Orsolya

A Sárkányok kertjébe látogattak

A szatmári természetjárók szervezésében kerékpáros kirándulásra került sor október 21-én, vasárnap. A kirándulók ez alkalommal a Szilágyságban található Sárkányok kertjébe látogattak.

A vasárnapi kiránduláson összesen tizenegyen vettek részt, idősebbek és fiatalok egyaránt. Az út első felében lehetőség nyílt madártávlatból megcsodálni a különös alakú tornyokat, gúlákat, gombákat, ember- és állatformájú tömböket, amelyek festői összevisszaságban díszítik a kertet.

„A szikrázó napsütésben festői kilátás tárult a szemünk elő. A fák lombjai ezer színben pompáztak, a változatos formájú tornyok és gomba alakzatú sziklák között" - mesélte az egyik kiránduló.

A túra során a Sárkányok kertjének legendája is elhangzott, ami a következő: Sok száz évvel ezelőtt egy csodaszép pásztorleány élt itt, aki nagyon szegény volt és egész nap a juhokat legeltette. A leány annyira szép volt, hogy azonnal beleszeretett a környék egyik vadászlegénye. Egy nap, amikor a fiatalok egymással enyelegtek, a nyáj a tilosba tévedt, ezért a juhok gazdája megátkozta a szép leányt. „Válj kővé, ahol vagy" - és úgy is lett...

A kiránduló csapat 17 óra körül indult vissza Nagybányáról, és 19 óra után érkeztek Szatmárnémetibe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: